Puhelinliittymä

Puhelinliittymä

Puhelinliittymä on joka päivä kovassa käytössä

Älypuhelin ja puhelinliittymä on lähes jokaisella meistä päivittäisessä käytössä, ne ovat kovassa käytössä niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Useimmissa yrityksissä sisäinen viestintä hoidetaan puhelimiin ladattujen sovelluksien kautta ja asiakkaille soitetaan perinteisten puhelujen lisäksi myös videopuheluita. Vapaa-ajalla puhelimen ruudun valtaa tietenkin Facebook, Instagram, Twitter, pelit, elokuvat ja videot.

Tästä syystä myös puhelinliittymä tulee olla käyttäjälleen oikeanlainen ja tarjota kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Puhelimella voi surffailla huolettomasti netissä, hoitaa tärkeitä työasioita, selata sosiaalista mediaa, katsoa videoita ja elokuvia, vastaanottaa koulutehtäviä ja etsiä tietoa netin ihmeellisestä maailmasta, kunhan on valinnut sellaisen liittymän, joka tarjoaa kaikki tarvitsemasi ominaisuudet mielellään edulliseen hintaan.

Jokainen meistä käyttää puhelimen ominaisuuksia hieman eri tavalla, tästä syystä sama puhelinliittymä ei ole kaikille sopiva.

Valitse omaan kulutukseen sopiva puhelinliittymä

Monet meistä kuluttaa suuren osan päivästä puhelin kädessä. Työpaikoilla puhelinta hyödynnetään yhä enemmän erilaisissa tehtävissä, kuten tiedon etsimisessä. Koululaisten puhelimiin kilahtaa heti aamusta päivän koulutehtävät, joista osa myös tehdään puhelimella. Vapaa-ajalla puhelin viihtyy jälleen kädessä, kun täytyy tarkistaa se, mitä uutta sosiaalisissa medioissa on tänä päivänä.

Kuten ylläpuolella olevasta kirjoituksesta huomaa, nopea nettiyhteys on tänä päivänä yksi liittymien tärkeimmistä ominaisuuksista. Toki on myös henkilöitä, jotka ei käytä puhelimella nettiä lainkaan. Yleisesti vanhemmat ihmiset eivät kaipaa nettiyhteyttä puhelimeensa. Puhelin saattaa olla myös niin vanha, ettei se sovellu netin selaamiseen.

Oman puhelinliittymän ominaisuuksiin kannattaa tutustua säännöllisesti, sillä liittymien ominaisuudet ja hinnat muuttuvat usein. Omat tarpeet ja toiveet myös muuttuvat ominaisuuksien suhteen, jonka takia kannattaa aina silloin tällöin kuluttaa muutama minuutti aikaa ominaisuuksien tarkistamiseen.

Yksi tarvitsee liittymän nopealla netillä, jolla on mahdollista surffailla netissä huolettomasti päivittäin ilman katkoksia ja pelkoa suuresta puhelinlaskusta. Toinen surffailee puhelimella netissä vain harvoin ja hoitaa netin selaamisen mieluummin tietokoneella, jolloin netin ei tarvitse olla nopeimmasta päästä. Osa kuluttaa puheaikaa ja tekstiviestejä paljon päivittäin, jonka takia rajaton puheaika ja tekstiviestit ovat tärkeä ominaisuus. Vanhempi väestö ei selaa puhelimella nettiä ollenkaan, jolloin puhelinliittymä ilman nettiä voi olla halvin vaihtoehto.

Eri ominaisuuksia sisältäviä liittymiä on markkinoilla todella paljon, jokaisella operaattorilla on useita eri vaihtoehtoja niin lapsille, aikuisille kuin vanhemmillekin ihmisille.

Sama liittymä on käytössä vuodesta toiseen

Useimpien kyselytutkimuksien mukaan matkapuhelinliittymä hankitaan ja samaa käytetään vuodesta toiseen. Tästä syystä monet maksavat puhelimen käytöstä reilusti enemmän kuin olisi tarve.

Siinä missä puhelin päivitetään uuteen noin 1-2 vuoden välein, myös liittymän hinta ja ominaisuudet kannattaisi aina tarkistaa ja tarvittaessa päivittää käyttäjälle sopivaksi.

Tänä päivänä liittymien ominaisuuksia ja hintoja ei tarvitse lähteä edes kysymään erikseen jokaisen operaattorin kivijalkaliikkeestä. Liittymävertailu on mahdollista tehdä kotoa käsin osoitteessa Vet.fi, jossa on kaikkien operaattorien ajankohtaiset liittymätarjoukset nähtävillä. Puhelinliittymien vertaileminen on vaivatonta, sillä samasta vertailutaulukosta näet jokaisen operaattorin puhelinliittymät, jonka ansiosta liittymävertailu on helppoa ja siihen ei kulu aikaa kuin viisi minuuttia.

Liittymän vaihtaminen, vertaileminen ja kilpailuttaminen koetaan varmasti edelleen hankalaksi ja hitaaksi toimenpiteeksi. Monet vertailevat koko perheen käytössä olevat puhelinliittymät vasta sitten, kun heille selviää kuinka paljon liittymien vaihtaminen tuo oikeasti säästöä vuodessa.

Monissa perheissä on vanhat kalliit puhelinliittymät käytössä ja olleet jo usean vuoden ajan. Liittymä luokitellaan kalliiksi yleisesti silloin, jos liittymän hinta on 30 euroa kuukaudessa. Tällöin kuusi henkisen perheen puhelinliittymien kustannukset olisi 180 euroa kuukaudessa ja vuodessa 2160 euroa. Kuten huomataan, pienestä purosta kasvaa ajan kuluessa suuri joki.

Nykyään esimerkiksi 4G puhelinliittymä rajattomalla puheajalla ja tekstiviesteillä maksaa vain 19,90€/kk. Mikäli tämä paketti olisi käytössä kuudella henkilöllä, olisi kustannukset kuukaudessa vain 119,40 euroa ja vuodessa 1432,80 euroa. Perheen puhelinliittymien kilpailuttaminen toisi tässä esimerkissä säästöä 727,20 euroa vuodessa.

Matkapuhelinliittymä on helpoin vertailla ja ostaa netistä

Vielä useampi vuosi sitten puhelinliittymän vaihtaminen, ominaisuuksien vertaileminen ja hintojen vertaileminen täytyi tehdä operaattorin myymälässä. Mikäli haluasi vertailla eri teleoperaattorien liittymävalikoimaa ja pyytää liittymätarjous, piti käydä jokaisen operaattorin myymälä läpi. Liittymän vaihtaminen ja vertaileminen oli silloin hidasta ja aikaa vievää puuhaa.

Onneksi nämä ajat ovat ohi ja liittymävertailu helpompaa, sillä kaikkien palveluntarjoajien puhelinliittymät voi tarkistaa netistä. Kotisohvalla istuessa voit rauhassa tutustua liittymävalikoimaan täysin ilmaiseksi osoitteessa Vet.fi, joka esittelee sivuillaan kaikki Moi liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät. Palvelun etusivulla on selkeä liittymävertailutaulukko, jonka avulla on helppo vertailla liittymien hintoja ja ominaisuuksia. Mikäli huomaat saavasi samat tai jopa paremmat ominaisuudet halvemmalla, voit vaihtaa puhelinliittymäsi hetkessä edullisempaan.

Enää ei ole mitään syytä pitää samaa vanhaa liittymää vuosikausia, sillä puhelinliittymä on helppo vaihtaa edullisempaan netissä. Jos et ole tarkistanut liittymän ominaisuuksia tai vertaillut hintoja vuosiin, kannattaa ainakin tarkistaa uudet liittymätarjoukset. Siinä ei ainakaan häviä mitään, sillä vertaileminen ja liittymätarjoukset voi katsoa läpi niin usein kuin itse haluaa ilmaiseksi.

Jos huomaat, että nykyinen puhelinliittymä on reilusti ylihintainen, suosittelemme tarkistamaan samalla myös perheenjäsenien liittymien hinnat. Nykyään monet perheet kilpailuttavat kaikki puhelinliittymät säännöllisesti, sillä vuodessa puhelinlaskuista kertyy maksettavaa yllättävän paljon, jonka takia säännöllinen liittymävertailu voi tuoda vuodessa todella suuren säästön.

Kuinka usein puhelinliittymä kannattaa vaihtaa?

Tärkeintä ei ole vaihtaa liittymää tietyn ajan välein, vaan tarkistaa säännöllisesti liittymän hinta ja sisältääkö puhelinliittymä kaikki ne ominaisuudet, joita todella tarvitset. Joskus myös liittymä saattaa sisältää sellaisia ominaisuuksia, joita ei enää käytä.

Esimerkiksi puhelinliittymien vertailupalvelu Puhelinliittymä.com kehottaa palvelun käyttäjiä tarkistamaan nykyisen liittymän ominaisuudet ja hinnan kerran vuodessa. Liittymien vertaileminen vuoden välein perustuu siihen, että usein liittymätarjoukset ovat voimassa 12 kuukautta, jonka jälkeen tarjousjakso päättyy ja hinta nousee hieman ilman erillistä ilmoitusta.

Liittymän tarjousjakson päättyminen ja kuukausimaksun nouseminen jää monesti huomaamatta, sillä nykyään useimpien operaattorien sivuilla on mahdollista liittää pankkikortin tiedot, jolloin laskuja ei tarvitse erikseen maksaa.

Mikäli et ole jostain syystä täysin tyytyväinen nykyiseen liittymääsi, kannattaa tutustua liittymävalikoimaan ja vaihtaa puhelinliittymä omaan käyttöön sopivaksi. Yleisin syy liittymän vaihtamiseen on hinta, puuttuvat ominaisuudet, liian hidas netti ja tarpeettomat ominaisuudet.

Onko puhelinliittymän vaihtaminen vaikeaa?

Puhelinliittymän vaihtaminen on pyritty tekemään käyttäjälle mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Kun olet löytänyt liittymävertailutaulukostamme sopivan liittymän, voit siirtyä tilaamaan sen klikkaamalla kohdasta ”tilaa”. Seuraavaksi siirryt automaattisesti operaattorin verkkosivuille, jossa voit tehdä varsinaisen tilauksen. Tilauksen yhteydessä voit itse valita, haluatko säilyttää vanhan puhelinnumerosi vai vaihtaa sen uuteen.

Tämän jälkeen uusi operaattori irtisanoo vanhan liittymäsi ja pyytää numeron siirtoa. Saat tilaamasi liittymän sim-kortin postitse kotiin toimitettuna tai sähköpostiisi riippuen siitä, kumman valitsit liittymän tilausvaiheessa.

Saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun uusi liittymäsi on käytössä. Siitä tiedät, milloin voit vaihtaa tilaamasi liittymän sim-kortin puhelimeesi. Tähän saakka vanha liittymäsi toimii kuten ennenkin.

Puhelinliittymän vaihtaminen ei siis vaadi sinulta muuta kuin uuden liittymän tilaamisen, sen jälkeen esimerkiksi vanhan liittymän sulkeminen tapahtuu uuden operaattorin toimesta.

Vet.fi
Logo